zondag 22 mei 2011

Verschillende projecten zijn klaar!

Allereerst heb ik mijn Annis klaar, een omslagdoek/sjaaltje voor kille zomeravonden om de schouders buiten warm te houden. Hij zit nog gespannen, maar om jullie een idee te geven alvast toch maar een foto gemaakt:
Verder heb ik drie kaarten afgewerkt, ik moest wel want de bloem moet vandaag nog op de bus!

Zoals sommigen weten ben ik inmiddels 20 kg afgevallen, dat betekent dat ik heel veel kleding heb wat te groot is geworden. Sommige dingen waren echt nog goed en dus "zonde"om zomaar weg te gooien, ja wat doe je er dan mee? Dan knip je het in repen en ga je ermee haken!
Dit mandje is het eerste resultaat ervan:
Er zitten twee hele shirts in, van het blauwe heb ik nog alleen een bloemetje gemaakt, om het mandje te versieren ennne..... zo leuk rood, wit en blauw natuurlijk.

Ik ben druk met het leren van frivolité, dit is een boekenlegger. Helaas zijn de kleuren van de foto niet zo super, maar het is dus lila met wit:

Dan gelijk nog maar even een update van de Efteling:

En ik heb deze week nog even achter de naaimachine gezeten om een tas te maken van lapjes uit de voorraad. De tas gaat vrijdag mee naar Den Haag als ik met mijn nichtjes een dagje op pad ga. Er kan lekker veel in en hij hangt heerlijk om mijn schouder. De tas zelf weegt niet zo heel zwaar.
En hij past ook wel goed bij de kleding die ik van plan ben aan te doen;)

Fijn weekend allemaal!
Liefs Marianne.

dinsdag 17 mei 2011

Een nuttig dagje achter de naaimachine vandaag.

Vandaag was het dinsdag en normaal is mijn mannetje thuis op deze dag. Maar vandaag niet, hij moest werken. De kinderen zijn druk aan de studie voor hun examens, we konden dus niet iets leuks gaan doen daardoor. Dus ben ik maar achter de naaimachine gekropen.
Voor mijn verjaardag kreeg ik een pakketje voor een popje uit Atelier Bep:
En uit de voorraad haalde ik dit patroon, de tuinengel ook van Atelier Bep. Ooit gekocht op een beurs......
De lapjes haalde ik uit voorraad, het bloemetje voor het jurkje kreeg ik dit jaar voor mijn verjaardag van een vriendinnetje.
Zijn ze niet schattig? Weer wat voorraad weggewerkt;) Ik kan nog wel even vooruit hoor!
liefs Marianne.

maandag 16 mei 2011

Soms vraag je je af.....

waar je mee bezig bent toch?
Ik denk dat het ooit goed gaat komen hoor!
De steekmarkeerders heb ik vanmiddag eerst gemaakt, zoveel steken, zoveel patroontjes.
liefs Marianne.

zaterdag 14 mei 2011

Over voorraadverslinden en meer.

Het YWYH project heet vanaf nu Voorraad Verslinden. Maar ja, in hoeverre voer ik dit door?
Uiteraard op handwerkgebied moet ik dit volhouden. We hebben afgesproken dat de deelnemers die de eindstreep halen voor elkaar een kadootje maken (uiteraard uit voorraad).
Zou ik dit ook kunnen op kaarten gebied? Ik vraag het me af.
De verleidingen zijn weer erg groot. Bij ons in de winkel liggen schattige stempeltjes van geisha's, babouska's en lieve malletjes die erbij horen, prachtig papier..... Ik probeer het vol te houden! Ook op kaartengebied, maar jeetje wat is dit moeilijk!

Afgelopen woensdag vierden wij de verjaardag van onze jongste. Hij werd 16......
Het was een gezellige avond met veel knullen, lol en natuurlijk als je 16 wordt mag je een biertje drinken.
Gelukkig was het heerlijk weer, zodat we buiten konden zitten.
Tante had voor haar dochter een jurkje uitgezocht in de winkel en deze in twee maten meegebracht. Gelukkig maar, anders had ik nu niet zo'n leuke foto gehad van de twee nichten:
Zijn het geen plaatjes? Toch net twee bruidsmeisjes he?

Gisteren kwam mijn vriendinnetje een dagje gezellig borduren, maar goed, want ik zit nu weer heerlijk in mijn Efteling! Deel 39 is al klaar, ben begonnen met deel 40, dus nog maar 16 te gaan hierna!
Deze is inmiddels gebombardeerd tot ufo, dat betekend dat ik bij de club Naald en Draad (clubs.nl) elke 10de van de maand een update moet geven. Nou dat gaat lukken dit keer hoor!

Verder ben ik druk aan het breien, sneakers..... zo snel. Momenteel brei ik een paar van teen tot boord, dus andersom dan de traditionele sokken, je moet er toch een beetje uitdaging in houden nietwaar?
De foto's komen later hiervan!

Dat was wel weer een beetje wat mij bezig hield deze week.... Volgende week examens van beide kids.... pfff.. heftig hoor, maar het komt vast goed met 1 van de 2, hahahaha...

fijn weekend.
Liefs Marianne.

zaterdag 7 mei 2011

Ik ben zoooooo blij!!!!!

Al tijden ben ik op zoek naar de ultieme naaimachine kast. Tsja... die worden niet meer gemaakt tegewoordig, dus op de antiek site's gesnuffeld. Die kosten nogal wat. En dat heb ik er niet echt voor over moet ik zeggen, ik kan toch tenslotte ook gewoon aan tafel naaien.
Maar ja....
Vanmiddag reden we langs de Kringloop in ons buurdorp, we wisten niet eens dat daar een kringloop winkel zat, dus zijn we even binnen gewipt, en daar stond tie............ Ik was helemaal verliefd....
Afijn, voor een luttle bedrag staat hij hier dus in onze tuin. Maar ja dan kan mijn naaimachine er nog niet in he..... Hij moest dus gesloopt worden. GElukkig heb ik een hele handige man die mij daarbij helpen kan! Zo gezegd zo gedaan dus
Nu staat mijn kastje zo binnen als hij open is:
En als hij dicht is, is hij ook erg functioneel. Waar de laptop normaal op de eettafel stond, staat hij nu..... juist:
Wauw, wat ben ik blij zeg!!! O ja, we hadden nog een schoonmaakset voor de haard gekocht (niet echt zinvol bij een electrishe haard, maar het staat er zo leuk bij he....) en nog een kleinigheidje voor zoonlief voor zijn verjaardag aanstaande woensdag.
Nou lieve bloggers, ik ga nog even verder genieten van de heerlijke zomerse avond hoor!

dikke kuzzzz

woensdag 4 mei 2011

Toch lastig....

UWYH....
Als je dan in de winkel zit en je ziet allemaal prachtige wolletjes dan wil je toch wel heel graag......... maar ja.... het mag eigenlijk nog wel een weekje , we zijn nog niet gestart...
Afijn, ik ben druk aan het sokken breien en mijn eerste twee frivolité werkjes zijn af. Ik ben met het derde bezig!
Vandaag heb ik bij onze winkel ( nou ja onze....) de wildbreisels om de bomen genaaid:
Ziet er grappig uit he? De reacties zijn ook allemaal heel erg leuk!

Liefs Marianne.