woensdag 26 oktober 2011

heel veel affo's!







Mijn mand raakt aardig leeg op deze manier, er liggen nog twee dingen in die er al tijden liggen, een klein poezenquiltje en een paneltje om te quilten.
Verder ben ik druk met sokken voor manlief, dochterlief wil nog een paar kniekousen waar ik het wolletje ook al voor heb.
Gelukkig heb ik ook nog 2 borduurtjes die ik graag wil maken, ik verveel me dus nog steeds niet hoor!

Liefs Marianne

dinsdag 18 oktober 2011

Daar ligtie dan:


Afgelopen zondag zijn we op de koffie gegaan bij Dochterlief en hebben haar quilt meegenomen, ligtie niet prachtig te zijn daar?

Liefs Marianne.

zaterdag 15 oktober 2011

Een nieuwe uitdaging om te haken.

Ik was ooit begonnen aan een bruin vest, breien, maar het was een echte ufo geworden inmiddels, hij lag maar ind e kast, ik vond hem een beetje tekort inmiddels, was nog uit de tijd dat de korte vesten mode waren. Heb ik vandaag toch besloten om hem uit te halen, ik ga een vest ervan haken!



Ik maak 2 grote hexagonnen, die vouw je dubbel dan heb je dus 2x een L, die haak/ naai je aan 1 kant aan elkaar, dat is dan de rug, de hexagonnen naai/haak jevast, aan de bovenkant, dat worden dan de mouwen vanzelf.



Mocht het zo zijn dat ik hem dan tekort vind dan kan ik aan de onderkant nog toeren bij haken. Helemaal een VV vest dus (pfff.... ben dus nog niet klaar met VV-en).




Het patroon heb ik ergens op het grote www gezien, maar ik weet nu even niet meer waar, via Ravelry ben ik er gekomen, dus als je daar zoekt naar een vest haken kom je hem vast tegen

Liefs Marianne

vrijdag 14 oktober 2011

maandag 10 oktober 2011

Esher.

Gisteren heb ik eindelijk de rust en tijd gehad om het eerste deel van Esher af te borduren.

Nog 15 delen te gaan!
Het is een HEAD patroon, dus heel veel confettisteekjes, best wat werk dus. Maar goed het volgende A4 tje ligt al te wachten!
Eerst vandaag de rand van de quilt doorpitten, dan kan ik die morgen biezen en is hij klaar voor Oegstgeest.

Liefs Marianne.
Het

vrijdag 7 oktober 2011

Teveel hexen in huis!

En ja, wat moet je ermee he...
Een hexenoverschot vraagt natuurlijk om verwerking.
Dit is het geworden:

Twee blommetjes in potjes en een ehbo tasje. De binnenkant van het tasje is van de kussentjes die ik voor dochterlief had gemaakt.
Nu nog snel weer verder pitten aan de quilt voor het echt te koud wordt snachts...
liefs Marianne.

maandag 3 oktober 2011

Babykaartje

Ik heb overigens nog een babykaartje gemaakt, voor een nieuw geboren buurjongetje:
liefs Marianne.

zondag 2 oktober 2011

Huishoudelijke ontwikkelingen.

Zoals verwacht lukte het niet om de quilt op tijd klaar te hebben voor de verhuizing van onze dochter. Komende week maar elke dag weer een steekje, zodat hij mss wel volgende week klaar is.
We hebben ondertussen niet stil gezeten. Zijn naar Den Haag geweest om het huurcontract te ondertekenen:
We hebben de kamer opgeknapt, alles ziet er fris en schoon wit uit nu. Gisteren is de dame officieel verhuisd naar Oegstgeest.

Dan hadden we vorige week nog een gast in onze tuin, zo schattig. Gelukkig hebben we een kat en kunnen we de gast dus ook wat te eten geven. Steeds een klein beetje zacht kattevoer, wat overigens hier nog niet voor handen was:

Tsja, en dan de caviaatjes, die mogen niet bij de dochter wonen, dus die ga ik verzorgen in de tijd dat ze niet hier is. Bedacht ik me vanmorgen, kom ik neem er 1 mee naar beneden, even een appeltje schillen voor haar, maar dat vond ze waarschijnlijk niet voldoende. Ze dacht als ik nu van alle appels in de schaal een hapje neem, zou ik ze dan allemaal krijgen?

Nee hoor, morgen weer een appeltje hoor Poes!
Nu gaan we dus deze week zien te overleven zonder een gezinslid in huis, het zal wel wennen zijn verwacht ik, maar gelukkig staat de techniek tegenwoordig nergens meer voor en kunnen we via skype heerlijk bellen.

liefs Marianne.