zaterdag 25 februari 2012

Oud en Nieuw.

Dochterlief gaat dus verhuizen. Ikea is er maar goed mee. Deze week zijn we er drie keer geweest, auto twee keer helemaal vol geladen met spullen. Maandag waren we er toen zagen we een schitterende lampenkap, heel ouderwets met geborduurde bloemen, maar zo ontzettend leuk! Vrijdag hebben we de lampenkap gekocht voor op de voet van de Xenos. Super gaaf zeg, hebben ze daar ook een kussen van. Maar ja.... 20 euro voor een kussentje, zomaar voor de sier, dat vonden wij best veel.
Gisteren bedacht ik me dat ik in de spullen van mijn moeder nog een ontbijtlaken had met allemaal bloemen om te borduren. Een pakket wat zij in 1981 op 4 november heeft gekocht toen ze in het ziekenhuis lag. 1 Hoek is al helemaal geborduurd, de andere hoeken nog niet. Van dat ontbijtlaken ga ik nu kussentjes maken voor op de bank in dochterlief haar nieuwe huis. Volgens mijn vriendin gaat het gedrukte eruit, dan borduur ik alleen de hoeken, het middenstuk is ook bedrukt maar dat gaat natuurlijk niet als je de lap in vier stukken maakt.
Dochterlief vind het helemaal geweldig dat dit van oma bij haar op de bank komt te liggen. Ik vind het leuk om te maken.
Oud en nieuw komen dus bij elkaar:

Hierboven de lampekap en het ontbijtlaken, de hoek die mijn moeder dus al af had. Is het niet prachtig bij elkaar?

Liefs Marianne.

donderdag 23 februari 2012

Live, Love, Laugh

Deze drie meiden zijn gisteren geboren en hangen gezellig in de keuken voor het raam. Het naaimachientje stond toch nog klaar van de gordijnen die ik maakte voor het nieuwe huis van DD.

Het patroon is van Atelier Bep. Ik heb alleen de tekst aangepast.
liefs Marianne.

Leap Froggie ingelijst.

Voor het nieuwe nieuwe huis van DD afgelopen week bij Ikea een passende lijst gevonden van 50x50 cm. Leap Froggie gaat dus in Leiden wonen.

Zo komt er toch nog wat van mams bij haar aan de muur;)
liefs Marianne.

donderdag 16 februari 2012

Nieuw huis, nieuw kussen.

Het is zover, dochterlief gaat verhuizen naar een ander huis waar ze keuken, toilet, douche voor zichzelf heeft. LEkker, maar ja natuurlijk moet er voor het nieuwe huis wat gemaakt worden door mams.
De quilt verhuist mee, dat is dus niet nodig.
Kussentjes zijn altijd welkom, dus maar in de breipen geklommen en een kussentje gemaakt voor het nieuwe huis:

Lekker wollige pluisjes!
Liefs Marianne.

dinsdag 14 februari 2012

Mag ik jullie voorstellen aan Tante To?

Dat is echt niet prettig hoor, om die spelden in je bibs te hebben, maar ze is er voor gemaakt:


liefs Marianne.

zondag 12 februari 2012

psssttt.....

Mijn knechtje lijkt wel in winterslaap, zolang heeft ze niets van zich laten horen. Maar dat is niet waar hoor! Kijk eens wat ze voor mij heeft afgemaakt?
Eindelijk mijn eigen kleedje en weetje, niemand krijgt me er af.
Ze is nu weer druk met haar mensendochter, die heeft namelijk weer een ander huis helemaal voor zichzelf gekregen en daar moet ze nu dus voor aan de slag zegt ze. Pff.... er wordt weer hard gewerkt aan een verhuizing, ik word er moe van!

Ik ga nog een poosje slapen!
dikke poot,
Toon.