donderdag 13 mei 2010

"Oud en nieuw"

Zo het wordt weer eens tijd om iets te laten zien zo onderhand. Door allerlei omstandigheden hier in huis heb ik even niet zoveel gedaan. Wat ik wel gedaan heb is de spulletjes van mijn moeder een beetje uitgezocht.
Daar kwam ik het volgende tegen:

Een heel fijn breiwerkje van vissersgaren. Wat de bedoeling hier ooit van geweest is heb ik geen idee van. Wel weet ik dat ik dit ooit ga verwerken in een memorylap voor haar, samen met al haar borduurtjes van de huishoudschool die ik van haar heb.

En dan het nieuwe: In de familie de Groot komt nieuw leven! Een nichtje is zwanger, zoooo ontzettend leuk voor een handwerkster, dus ik ben flink aan de slag gegaan. De envelop zit vandaag op de bus richting Amsterdam, maar ik laat het hier alvast even zien (ze komt hier toch niet kijken op mijn bloggie).
Een slabbetje, volgens tante is oranje wel een kleur waar ze wat mee heeft.

En uiteraard een kaartje voor erbij, met een patroon van Chrissie. Het gedichtje heb ik geprint op het papier.
Zo, nou dat was wel even wat ik de laatste tijd heb gedaan, uiteraard hoop ik snel weer wat te showen, ben druk met projectjes af te maken die nog lopen!
liefs Marianne.

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig haakwerkje wat je tegen kwam. Ik kan me voorstellen dat je hier nog iets mee wilt doen. Het slabje en het kaartje zijn hardstikke leuk.
  Groetjes,
  Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig meid dat breiwerkje omdat te gaan verwerken !De kaart en slab zijn ook erg mooi geworden.Zijn de ontvangers vast erg blij mee.
  Liefs Metsje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kaart en leuke slab Marianne!!!
  En het breiwerkje vind ik helemaal geweldig, ik ben ook een Ajourbreister, vind dat zo leuk om te doen, maar helaas willen mijn kinderen geen eigengebreide truien meer, ze zijn inmiddels 30 en 31 ;)
  Jammer dat je niet weet, wat het uitendelijk moest worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk slabje! En wat bijzonder, dat breiwerk. Zonde om te laten liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo, wat een mooie site heb je doe zo verder groetjes van marie-claire

  BeantwoordenVerwijderen