woensdag 1 september 2010

Breien.

Het zal jullie niet verbazen dat ik ook graag brei.
Momenteel ben ik bezig met een trui voor DH. Gisteren heb ik het voorpand klaar gekregen:
Hij wilde graag een kabeltrui, zo'n ouderwetse lekkere warme trui. Dit zou het rugpand worden, maar na ampel overleg hebben we besloten dat het rugpand in gerstekorrel gaat omdat de kabel erg dik is, als je dan gaat zitten met je rug tegen de leuning van de stoel heb je zulke bobbels in je rug. Het rugpand zal dus ook wat sneller gaan dan het voorpand. Op de mouwen komt in het midden het kabelpatroon met daarnaast ook gerstekorrel. Het rugpand staat inmiddels op de naalden.
Maar tussendoor ga ik even iets anders proberen:
Entrelac breien, een sjaal.

Ik heb gekozen voor twee kleuren (meestal heb ik toch een zwarte winterjas, dus deze kleuren passen daar utistekend bij).
Bij Knitting Daily staat het patroon. Een dubbele uitdaging dus omdat het een Amerikaans patroon is, ik moet dus alles vertalen, en een geweven patroon, zonder dat het dubbel is. Je breit dus in twee kleuren.
Wordt dus vervolgd!
Liefs Marianne.

4 opmerkingen:

 1. Prachtig die kabels marianne vind het een kunstwerk.

  En wat een prachtige kleurtjes voor je sjaal denk dat we wel te zien krijgen als ie af is mischien ga ik wel heel even om het hoekje kijken bij knitting daily.

  volgens mij heb je je blogje in het nieuw gestoken of vergis ik me nu.
  Vind het heel erg leuk lekkere frisse kleurtjes

  Groetjes ♥ miriam ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kom ik weer eens langs, heb je zwaar verwaasloosd hier ! Meid wat een ijver en wat leuk wat je allemaal hebt laten zien!
  Liefs Metsje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wowww, dat wordt een prachtige trui Marianne!!!
  Gelijk heb je om de achterkant niet in kabel te maken, veel weerk en idd erg dik, gerstekorrel is ook leuk en minder "telwerk" ;)
  Als ik dat zie, krijg ik ook weer zo'n zin om te gaan breien, maar na een paar naalden, gaat mijn wijsvinger "slapen", dus ik weet bij voorbaat, dat mijn creaties niet af komen :$

  BeantwoordenVerwijderen