woensdag 1 augustus 2012

lang geleden......

Het is weer veel te lang geleden dat ik een blogberichtje heb geplaatst, dit komt doordat wij geen vakantie hebben maar wel in de slowmotion zitten. Mink heeft een aantal dagen vrij gehad, Dochterlief is vaak thuis, zoonlief zijn school, stage en werk gaan wel gewoon door maar ook hij heeft wat vaker vrij. Dus in een rustig tempo komen wij zo de zomer door.
Wat hebben we allemaal gedaan.
Allereerst heeft manlief een knutsel project opgestart waar voor mij ook een werkje uit kwam.
Hij heeft een tuinbank gemaakt:
De kussens maken voor de bank. Op zich een hele opgave omdat het zoeken naar het geschikte schuimrubber al heel wat tijd in beslag nam. Uiteindelijk bij de stoffenkraam in Sliedrecht hadden ze het schuimrubber wat ik wilde. Maar... ik wilde graag een donkergrijze bekleding, staat zo sjiek;), dit zou pas eind augustus geleverd worden, afijn, bedacht dat zwart met een beige streep erdoor ook wel leuk zou zijn, dus weer opnieuw rekenen. Uiteindelijk heb ik het zo gedaan, 1 kant van de kussens is zwart en de ander kant is beige, zodat we kunnen wisselen. Achteraf gelukkig maar want op warme dagen is de zwarte kant echt veeel te warm!
En bij een bank hoor natuurlijk ook een tafel! Die heeft manlief dus ook geknutseld.
Ondertussen zijn er al heel wat uurtjes opd e bank doorgebracht! Ik heb ritsen in de kussens gemaakt zodat ze gewassen kunnen worden!

Ten tweede heeft dochterlief de keuken voorzien van een frisse look, de muren en plafond in creme wit gesausd.
Ik wist al dat ze dit voor ons ging doen, dus ik had al wat voorbereidingen getroffen. Een nieuw memobord gemaakt, bij de kringloop een grenen kapstok gekocht en wit geverfd, en plannen gemaakt voor een gordijntje wat ik aan de haken van de lamellen op zou gaan hangen. Maar ja, het gordijntje duurde even voor het klaar was natuurlijk want ik wilde er een randje langs haken....
Het resultaat:
De groene bussen op de plank zijn nog van mijn mams geweest, de boerenbont bus heb ik bij de kringloop gescoord. De poppetjes Live, Love, Laugh zijn van Bep, zij hingen eerst ook voor het raam maar nu boven de toog in de keuken. Ziet er gezellig uit he!

Momenteel ben ik druk aan het borduren, ja echt waar, heerlijk buiten op de bank als het kan, samen met onze Puk natuurlijk en anders binnen in mijn hoekje.....

Binnenkort dus een borduur update!!!

Liefs Marianne.

5 opmerkingen:

 1. wat een gezellige en een mooie bank..:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en mooi allemaal. Vooral het gordijntje vind ik schattig.

  Groetjes Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een stoere bank, hij ziet er heerlijk uit! Heerlijk zo'n handige man! De kussens zijn ook prachtig, mooi gemaakt.
  Wat heb jij een gezellige keuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf geworden zeg, gezellige keuken. En wat een gave bank en tafel heeft Mink gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen