zaterdag 1 december 2012

Pepernotencake en erwtensoep.

Het is weer sinterklaastijd dus bakken we wat lekkers, want wie zoet is..... krijgt lekkers!
In ons geval een pepernotencake:
Je hebt hiervoor nodig:
200 gr boter
200 gr suiker
200 gr zelfrijzendbakmeel
4 eieren
theelepel koek en speculaaskruiden
100 gram pepernoten
zakje vanillesuiker
snufje zout
(en eventueel wat sinaasapppel of mandarijnschaafsel)
De suiker met de boter en vanillesuiker tot een egale massa mixen, ziet er heerlijk romig uit als je roomboter gebruikt, dan 1 voor 1 de eieren erdoor kloppen met de mixer.
Hierna spatel je de bloem met een snufje zout, de pepernoten en het schaafsel door de romige massa. Oven op 175 graden, een uurtje en zie daar de Sinterklaas cake is klaar! Smullen maar!
Daarbij maken we natuurlijk een heerlijke pan erwtensoep voor de avondmaaltijd:
 
Dit is het resultaat, 3 liter heerlijke erwtensoep!
Ondertussen moet je natuurlijk het oog op pan en oven houden dus zitten we (terwijl de strijk heerlijk op zolder ligt te wachten) met dit op schoot:
Voor iedereen die de Sint op bezoek krijgt, geniet ervan!
Wij houden het bij pepernoten cake! (wat overigens geen recept van mezelf is hoor).
 
Liefs Marianne.
 
 
 

4 opmerkingen:

  1. Bedankt voor je lekkere recept, en je bent er helemaal klaar voor met zo'n pan soep!
    je borduurwerk is nieuw voor mij, hoe lang heb je dat al onder handen?
    Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker he Pauline, dat borduurwerkje heb ik al heel lang in bezit, maar ik ben er nog niet zo heel lang mee bezig. Nu alle ufo's eerst afmaken, daar hoort dit ook bij!
    Liefs Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker hoor dat wordt smullen!!uurCor wel langs voor één bakkie heerlijke snert!!(ik ben er niet zo dol op) ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er goed uit zeg. Jammie. Ik kan de bodem al zien in mijn pan hoor.
    O ja dat borduurwerk heb je ook nog. Mooi.

    Liefs Lenie

    BeantwoordenVerwijderen