maandag 29 juni 2009

Moeilijk?

Wat kan het leven toch ingewikkeld zijn he.
Ik probeer dus een link op mijn blog te zetten naar een winkel op het www. Helaas lukt me dit dus nog niet.
Gelukkig zal ik niet de enige zijn op dit grote www die een beetje moeite heeft met instellingen, indelingen, berichtjes maken enzovoorts.
Goed even wat anders. Het is warm in Nederland. Vanmiddag heb ik dus wel een poosje buiten gezeten met een borduurwerkje, (De Leap Froggie) maar ja, toch maar weg gelegd weer, al die confetti steekjes.....
Eigenlijk heb ik dus niks bijzonders gedaan vandaag....
Morgen eerst maar even boodschappen doen, misschien dat ik daarna nog even ga zitten.
Liefs Marianne.

zaterdag 27 juni 2009

Zonnige warme zaterdag!

Vandaag was het een gezellige zonnige zaterdag maar voor mij ook moederdag.
Vanmorgen heb ik mijn moeder uit het verpleeghuis opgehaald en meegenomen voor een dagje bij mij in de tuin.
Ook een opvouwbare rolstoel geleend en vanmiddag lekker een uurtje met haar gewandeld door het dorp. Echt genieten dus, voor haar dat ze lekker buiten is, voor mij dat het nog kan. Elke dag dat ze er nog is is een dag die we moeten vieren.
Ik hoop dat er nog meer zulke moederdagen komen, hoewel ik wel moe ben nu van het haar naar de zin maken, maar ach.... zolang het nog kan....;)
Marianne.

dinsdag 23 juni 2009

Varen.


Vanmorgen zijn Mink en ik in de auto gestapt en hebben een bootje gehuurd bij Nel in de Krom in Oud-Alblas. Helaas maar voor een uurtje, het was me toch lekker op het water! Maar goed als je dan een half uurtje weg bent, moet je al weer terug natuurlijk.



Op de heenweg gingen we tegen de wind in, terug lekker voor de wind.



Natuurlijk op de Graafstroom door de Alblasserwaard gevaren.
Op de achtergrond Korenmolen "de Hoop" van de familie de Groot. De molen waar Mink als kind menig uurtje bij de ooms heeft doorgebracht, waar ook zijn liefde voor de vrachtwagens is ontstaan.
Het was een heerlijke dag.
Een dag met een gouden randje noemen wij dit.

liefs Marianne.





maandag 22 juni 2009

Maandag, de tweede dag van mijn blog.



Vandaag eens een plaatje van een andere hobby van mij.


Borduren, mijn eerste grote hobby ooit, begon toen ik klein meisje was. Ik denk dat ik een jaar of vier, vijf was dat ik samen met mijn buurmeisje in een tentje buiten op het gras, achter in de tuin begon met mijn eerste borduurwerkje. Zij was een jaartje ouder dan ik.


Ik denk dat het voorgedrukt stramien was, wat we opvulden met wol, daarna kwam het opvullen met zijde, daarna het uittellen pas.


Maar ja, dat is lang geleden! Tegenwoordig tel ik alleen nog maar. Heerlijk ontspannend beentjes omhoog op de bank. Wel de bank voor mij alleen met de poes hoor! Samen kunnen wij daar uren doorbrengen!




Dit is Nature's Home Afghan. Deze borduur ik via clubs als SAL (Stitch A Long). Wat inhoud dat je met meerdere mensen tegelijkertijd een stukje van het patroon krijgt en dit dus zelf op je lap borduurt. Erg leuk. Elke maand krijgen we een deeltje. Inmiddels komt per 1 juli deel 18 van deze SAL al. Maar goed, we zijn nog niet bij de 30, en er lopen nog meer SAL's. Groetjes Marianne.


zondag 21 juni 2009

Mijn eerste blog.

Een blog is een plaats waar je wat gaat vertellen over wat je hebt gedaan.
Vandaag heb ik dus niet zo heel veel gedaan, ik heb namelijk mijn hobbykast uitgemest, stempeltjes uit de lade in de kast, in de lade het papier uit de kast gepropt, maar ja, nu heb ik papier te veel zeg maar.
Dus ik moet flink aan de kaart om mijn papier stapel weg te werken.
Dit kaartje heb ik gisteren al gemaakt.
Een borduur patroontje uit het hobbyjournaal waarvan ik eerst dacht dat ik er niets mee kon. Tot ik dit plaatje weer tegen kwam in mijn map met halve knipvellen.