zaterdag 25 februari 2012

Oud en Nieuw.

Dochterlief gaat dus verhuizen. Ikea is er maar goed mee. Deze week zijn we er drie keer geweest, auto twee keer helemaal vol geladen met spullen. Maandag waren we er toen zagen we een schitterende lampenkap, heel ouderwets met geborduurde bloemen, maar zo ontzettend leuk! Vrijdag hebben we de lampenkap gekocht voor op de voet van de Xenos. Super gaaf zeg, hebben ze daar ook een kussen van. Maar ja.... 20 euro voor een kussentje, zomaar voor de sier, dat vonden wij best veel.
Gisteren bedacht ik me dat ik in de spullen van mijn moeder nog een ontbijtlaken had met allemaal bloemen om te borduren. Een pakket wat zij in 1981 op 4 november heeft gekocht toen ze in het ziekenhuis lag. 1 Hoek is al helemaal geborduurd, de andere hoeken nog niet. Van dat ontbijtlaken ga ik nu kussentjes maken voor op de bank in dochterlief haar nieuwe huis. Volgens mijn vriendin gaat het gedrukte eruit, dan borduur ik alleen de hoeken, het middenstuk is ook bedrukt maar dat gaat natuurlijk niet als je de lap in vier stukken maakt.
Dochterlief vind het helemaal geweldig dat dit van oma bij haar op de bank komt te liggen. Ik vind het leuk om te maken.
Oud en nieuw komen dus bij elkaar:

Hierboven de lampekap en het ontbijtlaken, de hoek die mijn moeder dus al af had. Is het niet prachtig bij elkaar?

Liefs Marianne.

3 opmerkingen:

 1. Dit past prachtig bij elkaar. Echt mooi zo'n aandenken.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och Marianne, das een leuk verhaal.
  Je mam leeft niet meer helaas neem ik aan?
  Ze zou maar wat trots en vereerd zijn dat haar kleindochter straks spullen van haar in huis heeft.
  Vermaakt en vernieuwerwetst zeg maar ( leuk woord)
  Dat kapie is een dotje, goeie keuze hoor!!
  Knuffels Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen