dinsdag 27 maart 2012

Wingspan en Sparkling Gemstones.

Het is heerlijk zonnig weer, ik geniet momenteel heel erg van het buiten zijn. Dit is voor mij een weldaad momenteel. In de hele warmte van de zomer blijf ik liever binnen, daar kan ik niet zo goed tegen. Maar tot nu toe gaat het prima en geniet ik dus echt. Ondertussen wordt er gebreid en genaaid, gelezen en gepuzzeld, maar daar zien jullie niks van natuurlijk. Ik wil jullie mijn Wingspan niet onthouden. Die is inmiddels klaar en heerlijk warm en zacht op een koude lenteavond om mijn hals:
Verder ben ik natuurlijk begonnen aan het tafelkleed, ik gebruik hiervoor het Sparkling Gemstones patroon uit het Jelly Roll boek. Deze is nu momenteel op de helft klaar:
Het witte blaadje bovenaan is de eerste rij en het eerste blok. Ik ben namelijk weleens de fout in gegaan dat ik een hele baan weer los kon halen omdat ik hem aan de zijkant had genaaid (soms een beetje warrig denk ik). Het wordt dus een tafelkleed voor op de tuintafel. Er komt geen batting tussen maar ik heb strijkvlieseline gehaald ervoor, gelijk ook een leuk gezellig randje erlangs gekocht en een mooi achterkantje. Maar ja, zover is het nog niet hoor. De blokken zijn wel gestreken maar de banen uiteraard nog niet. Ik ga zo nog een poosje zitten snorren achter Sientje, want ik ben tenslotte helemaal alleen thuis nu tot negen uur ongeveer, ik kan dus bijna drie uur voor mezelf besteden aan leuke dingen. Dat ga ik dus doen!!! Liefs Marianne.

2 opmerkingen:

  1. Wat is die Wingspan toch een mooie sjaal. Met verschillende garen soorten is het steeds weer anders. Nu weet ik dat het patroon op ravelry staat. Maar helaas niet in het nederlands. Weet jij waar ik die kan vinden??

    groetjessss

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marianne, wat een heerlijk plaatje van je Wingspan! Die ga je echt wel met plezier dragen!! Mooi op dat lichtblauw. :)
    Die Sparkling Gemstones zijn ook al helemaal in lentekleuren, heerlijk! Jij werkt ook stevig door met je machientje Sientje zeg!

    BeantwoordenVerwijderen