donderdag 2 juni 2011

Oud wordt als nieuw!

Zoals jullie weten had ik in de keuken een prachtige antieke buffetkast. Helaas kon de ovendeur door de breedte van deze kast niet helemaal open. Nu kon ik hem er 7 van de 10 keer wel zelf uithalen, maar die drie keer dat ik het niet kon en hulp moest vragen baalde ik enorm.
Nu kom ik regelmatig bij de kringloopwinkel hier op het dorp, daar kwam de antieke kast ook vandaan, en ik zag daar een grenen hoek buffetkast staan die ik wel leuk vond. Afijn we gaan ook de slaapkamer opknappen en daarvoor wil ik ipv de commode (van de kids) een meidenkast. Met de eigenaar van de kringloop kon ik een deal maken, hij de antieke buffetkast terug, ik de grenen hoekkast en een meidenkast in ruil daarvoor. De meidenkast heeft hij nog niet, maar de hoekkast kwam hij dus afgelopen woensdag vast brengen. Ik heb hem helemaal schoongemaakt, in de grondverf gezet en gisteren heeft Mink hem wit gelakt. Het was prachtig weer dus hij was gisteravond al zo droog dat ik hem kon in gaan richten.
Dit is het resultaat nu:
Is het geen plaatje?

Uiteraard is het plankje bovenin een beetje kaal achter het ruitje. Het kastrandje van de oude kast past niet echt in deze kast. Dus ik ben gisteren begonnen met een nieuwe uitdaging, een kastrandje van frivolité in donkerblauw. Dit is het eerste patroontje:
Als het klaar is laat ik jullie uiteraard het eindresultaat nog zien!
Liefs,
Marianne.

1 opmerking:

  1. Mooie kast. Staat leuker dan de vorige.

    p.s. kijken of het nu lukt een berichtje te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen