dinsdag 27 maart 2012

Wingspan en Sparkling Gemstones.

Het is heerlijk zonnig weer, ik geniet momenteel heel erg van het buiten zijn. Dit is voor mij een weldaad momenteel. In de hele warmte van de zomer blijf ik liever binnen, daar kan ik niet zo goed tegen. Maar tot nu toe gaat het prima en geniet ik dus echt. Ondertussen wordt er gebreid en genaaid, gelezen en gepuzzeld, maar daar zien jullie niks van natuurlijk. Ik wil jullie mijn Wingspan niet onthouden. Die is inmiddels klaar en heerlijk warm en zacht op een koude lenteavond om mijn hals:
Verder ben ik natuurlijk begonnen aan het tafelkleed, ik gebruik hiervoor het Sparkling Gemstones patroon uit het Jelly Roll boek. Deze is nu momenteel op de helft klaar:
Het witte blaadje bovenaan is de eerste rij en het eerste blok. Ik ben namelijk weleens de fout in gegaan dat ik een hele baan weer los kon halen omdat ik hem aan de zijkant had genaaid (soms een beetje warrig denk ik). Het wordt dus een tafelkleed voor op de tuintafel. Er komt geen batting tussen maar ik heb strijkvlieseline gehaald ervoor, gelijk ook een leuk gezellig randje erlangs gekocht en een mooi achterkantje. Maar ja, zover is het nog niet hoor. De blokken zijn wel gestreken maar de banen uiteraard nog niet. Ik ga zo nog een poosje zitten snorren achter Sientje, want ik ben tenslotte helemaal alleen thuis nu tot negen uur ongeveer, ik kan dus bijna drie uur voor mezelf besteden aan leuke dingen. Dat ga ik dus doen!!! Liefs Marianne.

woensdag 21 maart 2012

Sientje.

Ik ben bijna jarig en heb van mijn DH een kadootje gekregen alvast. Mag ik jullie voorstellen aan Sientje:
De prachtige Singer 160 Limited Edition, Sientje genaamd staat hier gezellig op tafel te roepen om aan de slag te gaan! Dus tsja.... maar het eea opgezocht om te gaan maken. Gelukkig was de voorraadkast nog niet helemaal leeg en had ik nog een prachtige Moda Jelly Roll in de kast liggen met een eenvoudig achtergrond stofje. Ik ben dus nu buiten het breien om ook druk met het maken van een quilt uit het Jelly Roll boek.
Liefs Marianne.

vrijdag 16 maart 2012

geshopt!

Gisteren heerlijk geshopt in de wolschuur van mevrouw Stuurman.
Voor de Wingspan (patroon van Ravelry) kocht ik deze:

Natuurlijk met blauw erin, omdat dat mijn kleur is!
Voor een lentetruitje kocht ik deze:

Ja roze, ik weet het.... maar op mijn witte broek staat het denk ik geweldig leuk toch!
Voor een zomertruitje kocht ik deze:

Ook weer zo helemaal niet mijn kleur, maar wel heel gaaf denk ik ook weer op een witte broek!
En omdat het dan daarna weer winter wordt, en ik heel graag een kabelvest wil breien en bang ben dat deze wol er dan niet meer zou zijn heb ik deze gekocht voor dat vest. Het patroon heb ik nog niet, maar dat vind ik vast nog wel op RAvelry of bij Drops ofzo.

Nou zeg, alles bij elkaar was ik slechts 38 euro kwijt aan wolletjes. Heb ik toch straks vier hele leuke dingen voor! Nu alleen alles nog even breien....... Gelukkig kan ik breien en tv kijken tegelijk, het komt dus vast goed!
Liefs Marianne.

maandag 12 maart 2012

oooo, jullie moeten even kijken hoor!

Hier: klik
Onze vrienden waar het allemaal momenteel niet echt meezit hebben een nieuwe huisgenoot gekregen vandaag....
Gefeliciteerd Lenie met jullie gezinsuitbreiding!!! Heel veel kroelplezier, ik kom heel snel ook kroelen hoor!

Liefs Marianne.

donderdag 8 maart 2012

de tak met rozen.

Gisteren heb ik gelijk de koe maar bij de horens gevat. Eerst twee kussenhoezen gemaakt (met rits)voor uiteraard het nieuwe huis.
Daarna begonnen met de tak met rozen voor in het raam van het nieuwe huis. En ik moet zeggen,ik vind hem zelf zoooo leuk.... hahahha... nu maar hopen dat hij bij dochterlief ook in de smaak valt!
Dit is hem geworden:





Het kussen is van dezelfde stof als de gordijnen zijn. De blaadjes van de tak zijn van de zwarte tussenstukjes van de quilt (Hexagonnetjes).
Schattig toch?

liefs Marianne

dinsdag 6 maart 2012

Moe maar voldaan.

Het nieuwe huis van dochterlief is ingericht. Muren gesausd, vloer gelegd, schoongemaakt, verhuist, gordijnen opgehangen, lampen opgehangen, alles is klaar. Natuurlijk nog een paar kleine handigheidjes die moeten, bijvoorbeeld een kapstok of iets dergelijks, nog iets leuks voor in het raam, maar dat komt allemaal wel.
Voor in de badkamer had ik nog een kleinigheidje gemaakt tussen alles door:

Een gastendoekje en een geurhangertje.
Nu ga ik met een uitdaging beginnen om een tak van een boom te versieren met blaadjes van stof en misschien wel wat roosjes erbij. De tak is geknipt, het patroon voor de blaadjes ook, eens kijken wat ik ermee kan.

liefs Marianne.