woensdag 26 december 2012

Kerst 2012.

Om te beginnen hoop ik dat jullie hele fijne dagen hebben gehad. Tweede kerstdag vandaag. Ik vind dit altijd geen echte kerstdag meer. Alleen Nederland kent deze dag, geen idee waarom, maar het is nu eenmaal zo.
Wij hebben kerstavond gevierd met ons gezin. Zonder aanhang die kwamen na het eten om echt kerstavond te vieren met kadootjes. Het was echt supergezellig, we hebben nog spelletjes gedaan, ook een soort van traditie die we hebben. Heerlijk. Echt genieten dus! Gisteren heb ik een soort van kerstdiner in elkaar geflanst, was ook best lekker moet ik zeggen. En het zag er goed uit. Iedereen zat vol. Helaas moest DS werken en was er dus niet bij. Dus met onze lieve dochter en schoonzoon gegeten. Was uiteraard ook gezellig!
Vandaag is onze dochter werken en gaat onze zoon met schoonfamilie uit eten. Wij houden dus een rustig dagje met wat normale dingetjes, even op de koffie bij schoonmama, soep van restjes eten als onze dochter weer thuis komt. Allemaal heerlijk relaxed dus.
En uiteraard wil ik wat handwerken vandaag:D!
 
Over handwerken gesproken.....
Ik wil jullie bedanken voor jullie reacties die ik krijg op mijn berichtjes. Ik weet nog steeds niet goed hoe ik dit allemaal kan beantwoorden zonder zelf een reactie te schrijven. Misschien een goed voornemen om dit volgend jaar eens uit te gaan zoeken?
 
Dan heb ik nog wat dingetjes gemaakt, allemaal klein spul maar toch wel leuk om te laten zien denk ik.
Ik had nog wat kerstkaartjes nodig:
 

De onderste foto is niet zo helder, maar ik was zelf heel tevreden over de kaart eerlijk gezegd!
Dan was ik aan het haken, een poedel:
 
Is het geen dotje? Ik ben er helemaal weg van zelf............ Was trouwens wel een gerommel met de pompom wol zeg, maar wel heel gaaf het resultaat.
Oke en dan nu mijn eerste echte goed gelukte sierraad van frivolite. Ik ben aan het rommelen geweest, gewoon om te oefenen oefenen oefenen, wilde heel graag rood met zwart, maar helaas dit had ik niet in huis. Dus hiervoor heb ik lichtgrijs genomen, staat ook best wel mooi hoor! Ik heb hem inmiddels vandaag om:
 
Gesloten met een kraaltje. Het patroon was met een echte ketting maar ik heb een ketting van halve knopen gemaakt, vond ik wel zo leuk. Twee ringetjes als sluiting, 1 met de kraal erin en 1 open waar de kraal doorheen gaat.
Dan hebben jullie ook nog wat hal blokken tegoed. Ik ben helemaal bij"" moet  ze nu alleen aan elkaar gaan haken, misschien doe ik dat vandaag wel.... hoewel.... ik ben ook weer wat nieuws van frivolite aan het maken geslagen, heb helemaal de slag te pakken dus wie weet..... Ben ook nog heel leuk aan het breien.... maar ja, we zien wel wat we gaan doen, de dag is nog lang genoeg hoor!
Hier eerst de hal blokken:
Blok 45:
Blok 47
Ik zie dat ik blok 46 nog niet op foto heb, die houden jullie dan maar weer ff tegoed he..... jammerdepammer..... Dacht echt dat ik alles had maar kan hem dus niet vinden. Komt goed!
 
Als laatste wens ik jullie een hele fijne tweede kerstdag, een hele gezellige jaarwisseling. Doe voorzichtig met vuurwerk want zonder handen is het lastig om mooie dingen te maken!!!!!!!!!!
 
Dikke kus en tot volgend jaar!
Marianne.
 
 
 

maandag 17 december 2012

This is the time of the year.....

Dat er soms iets leuks op je pad komt.
Dan valt er een kerstkaart op de mat van iemand waarvan je het niet verwacht had.
Dan gaat de bel en komt iemand iets leuks brengen.
Dan verras je iemand met een kerststukje, mooie kaart of een gezelligheidje.
Dit overkwam mij afgelopen week.
Een kerstkaart van een neef, van een clubvriendin, en van mijn knutselmaatje.
Gisteren ging de bel en kwam de buurvrouw met een kerstkaart die niet door de bus paste!
Zelf ben ik wat kerststukjes rond gaan brengen bij een aantal mensen, als bedankje of zomaar.

De laatste kerstkaarten zitten op de bus en zijn hopelijk aangekomen.

Jullie willen foto's natuurlijk:D Ja dat snap ik! 

Allereerst de kerstkaart van mijn knutselvriendin die een plaatsje krijgt op het blog:
Wat een plaatje he..... echt helemaal super!
Dan de kerstkaart van de buurvrouw die niet door de bus paste, daar zat namelijk dit aan:
Laten wij dit jaar nu een kleurrijke boom hebben toevallig, waar deze kerstbal prima in past! Echt supergaaf!
En ja hoor, telkens buiten loopt onze poes naar een struik, geritsel te kust en te keur.. Hondje erbij natuurlijk, ook hij wil weten wat er te ritselen is. Afijn, gisteravond was het zover. Een grote sprong en hij had hem..... DH was erbij en wilde mijn aandacht waardoor ik de buitendeur open deed en de kat met zijn kadootje een spurt naar binnen nam, direct door naar boven om onder het bed eens te kijken naar zijn prooi:

Precies, een muisje. Zou nu het geritsel voorbij zijn? Of zou  de familie muis zich uitgebreid hebben?
We gaan het zien!
En dan de laatste kerstkaartjes van dit jaar. Alles is onderweg of op bestemming aangekomen als het goed is! Hoewel ik van DD begreep dat haar kerstkaart er nog niet was zaterdag..... Nou ja, dan mag zij raden welke naar haar onderweg is he... hahhahaa, ik zet hem er wel lekker bij hoor, zo gezellig!







 

Uiteraard ben ik ook nog aan het handwerken, maar dat komt de volgende keer weer hoor!
Liefs Marianne.



vrijdag 7 december 2012

Puks eerste kennismaking met de sneeuw!

Gisteren was het zo ver, een dun laagje sneeuw bedekte de straten, het gras en de bomen.
Puk moest uitgelaten worden natuurlijk, helemaal geweldig vind hij de sneeuw!
Kijk en geniet mee!









heerlijk he!

Liefs Marianne.

donderdag 6 december 2012

En nog maar een kerstkaartje

Ze gaan al bijna op de bus! Maar gelukkig was er vorige week een aanbieding bij de drogist, 1 pakje betalen, 2 pakjes halen. Dus ik heb kerstkaarten voldoende.
Maar ja..... sommige mensen verdienen een zelfgemaakte kerstkaart he.... soms zie ik het hele jaar bij iemand een kerstkaart staan/ hangen van mij.... leuk he.... Daar doe ik het voor! Om mensen blij te maken met een mooi werkstukje.
Dus hier nog maar een zelfgemaakte kerstkaart!
Eigenlijk is het geen echte kerstkaart want hij kan hangen aan een lintje, net als deze:

Zien jullie,hetzelfde papier. Volgens mij een blok van Marianne design (waar ik echt fan van ben natuurlijk en echt niet alleen omdat het Marianne design is hoor).
Eens kijken wat we vanmiddag weer kunnen frutselen met kerstkaartjes!
Liefs Marianne.

woensdag 5 december 2012

Samen....

met mijn vriendin knutsel ik 1 x per week, de laatste weken staan uiteraard in het teken van de kerstkaarten.
We herontdekken oude mallen, stempels, nieuwe stempels, nieuw papiertjes, maar ook oudere papiertjes komen tevoorschijn..
Soms komen we niet aan knutselen toe door..... tsja..... ik weet eigenlijk niet..... soms hebben we het druk met kletsen. Niet dat we elkaar verder de hele week niet zien hoor! Dat niet.. maar soms.....
maken we wel hele leuke kaartjes, die van gisteren hebben  we ook samen gemaakt.
Deze ook, hoewel zij deze niet hetzelfde heeft gemaakt, maar deze hebben we samen gemaakt omdat ik het ff niet meer wist met dit kaartje/plaatje enz.
O enne Riet, wanneer kom je de keuken soppen? Allemaal overal zie ik glittermist.... hahahhah
(grapjuh).


Kuzzzz Marianne.

dinsdag 4 december 2012

Sneeuw en ijs

Een kerstkaartje, nu maar hopen dat we dit jaar een mooie witte kerst krijgen!
Het is niet zo goed te zien maar de magnolia stempel is met embospoeder gestempeld in zilver. Het papier komt gewoon uit een blok van de Action, maar de rest komt bij de Hobbystunter uit Ridderkerk vandaan waar ik tegenwoordig vaste klant ben;)
Liefs Marianne.

maandag 3 december 2012

Warme Wollen Winter Wanten!

Hallo lieve blogvolgers!

Hm.... wat een heerlijk koud weertje he... het is zo lekker wandelen met puk, maar ja..... dan krijg je van die koude handen..
Daar heb ik wat op gevonden!
Je neemt wat restjes wol uit de kast en zoekt een patroontje op het grote www. Dit keer een patroon van DROPS-design en gaat aan de slag:
Zie hier het resultaat, en omdat je uiteraart het patroon inbreid zijn ze nog heerlijk warm ook! Want er zit een dubbel draadje in he!

kuzzzz Marianne.

zondag 2 december 2012

Kabelkussen.

Bij DD op haar Leidse bank liggen kussentjes. Bijna allemaal zijn ze uit mijn handen gekomen, maar..... ik vond het te weinig kussentjes toen ik een nachtje bij haar slapen was, niet dat ik op de bank moest slapen, maar toen we gezellig een filmpje zaten te kijken op de bank kwam ik net een kussen te kort zeg maar.
Maar ja, mams heeft genoeg te doen hoor! Toch heeft ze tijd gevonden om een kussentje te breien tussen alle dingetjes door voor op de bank. En omdat de Sint niet bij ons langs komt werd het kussen niet ingepakt, maar wel met veel liefde meegenomen naar Leiden!
Liefs Marianne.
PS. Volgende keer ff gluren of er nog meer kussentjes nodig zijn;)

zaterdag 1 december 2012

Pepernotencake en erwtensoep.

Het is weer sinterklaastijd dus bakken we wat lekkers, want wie zoet is..... krijgt lekkers!
In ons geval een pepernotencake:
Je hebt hiervoor nodig:
200 gr boter
200 gr suiker
200 gr zelfrijzendbakmeel
4 eieren
theelepel koek en speculaaskruiden
100 gram pepernoten
zakje vanillesuiker
snufje zout
(en eventueel wat sinaasapppel of mandarijnschaafsel)
De suiker met de boter en vanillesuiker tot een egale massa mixen, ziet er heerlijk romig uit als je roomboter gebruikt, dan 1 voor 1 de eieren erdoor kloppen met de mixer.
Hierna spatel je de bloem met een snufje zout, de pepernoten en het schaafsel door de romige massa. Oven op 175 graden, een uurtje en zie daar de Sinterklaas cake is klaar! Smullen maar!
Daarbij maken we natuurlijk een heerlijke pan erwtensoep voor de avondmaaltijd:
 
Dit is het resultaat, 3 liter heerlijke erwtensoep!
Ondertussen moet je natuurlijk het oog op pan en oven houden dus zitten we (terwijl de strijk heerlijk op zolder ligt te wachten) met dit op schoot:
Voor iedereen die de Sint op bezoek krijgt, geniet ervan!
Wij houden het bij pepernoten cake! (wat overigens geen recept van mezelf is hoor).
 
Liefs Marianne.