donderdag 23 juni 2011

Doily kleedje.

Voor het dienblad op tafel heb ik een kleedje gemaakt in frivolité. Mijn eerste wat grotere werkje. Ik moet zeggen, het was heel wat werk, vooral het afhechten van de draadjes (daar ben ik toch al niet zo'n ster in),doordat ik mijn knoopjes best strak doe is het lastig om de draadjes erdoor te krijgen.
Ik heb hem gemaakt in katoen, gewoon haakkatoen. Dat doe ik dus ook niet meer... pfff.... wat een ellende zeg, nee geef mij maar gewoon dun garen hoor ook al is dat moeilijker uithalen als je iets verkeerds doet ( en dat gebeurde nogal drie keer geloof ik....).

Maar het resultaat mag er gelukkig wel mee door, wat vinden jullie?
Liefs Marianne.

woensdag 22 juni 2011

Zo de eerste kaart is geopend.

En hij kan dus getoond worden. Dit is hem:

Helemaal gestempeld, hopelijk is hij bevallen.
liefs Marianne.

zaterdag 18 juni 2011

Sneak Peaks....

Helaas kan ik jullie niet laten zien wat ik gemaakt heb, omdat deze dingen/kaartjes nog voor verjaardagen zijn die komen gaan, maar toch wil ik jullie alvast wel nieuwsgierig maken met een sneakpeak.
Deze is voor een vriend van ons die binnenkort jarig is:
Deze voor zijn zoon, ook heel snel al jarig:
En deze is voor onze vriendin, mijn vriendinnetje... hahaha, wat zal ze benieuwd zijn!!! Heerlijk, ff een beetje lol erin hoor!
Ik ga nog een stukje borduren!
Fijn weekend allemaal,
liefs Marianne.

donderdag 16 juni 2011

Geslaagd!!!

Geslaagd? Ja, onze twee kids zijn beiden geslaagd voor hun middelbare school examen. Wat een feest zeg! Heerlijk. Volgend jaar gaan ze beiden hun beroepskeuze studie doen, dat zal een hele verandering zijn, voor hen, maar ook voor ons. De een gaat naar Leiden, de ander naar Breda.
Maar ach, zo ver is het nu nog ff niet, nu vieren we feest!

Liefs
Marianne.

donderdag 9 juni 2011

Esher en patchwork, Esher en Mobius.

Laatst was ik in den Haag met de nichten dag, heel gezellig gingen we ook met z'n allen iets cultureels doen. WE zijn in het Eshermuseum geweest. Dit is gevestigd in het oude paleis op het Lange Voorhout van Koningin Emma.
Het was naast super gezellig,ook heel erg leuk om zijn ontwerpen te zien. De houtgravure's en uiteraard zijn andere werken. Prachtig.
Wat mij echter heel erg opviel waren zijn ontwerp schema's.
We mochten alleen foto's zonder flits nemen dus ze zijn niet echt van superkwaliteit, maar ik wil ze toch even laten zien.

Als je goed kijkt naar de foto's lijkt het alsof hij aan het tekenen en kleuren is geweest voor de layout van een patchwork werkje. Ook ik teken vaak de layout van mijn te beginnen quilt op ruitjes papier, kleur het gezellig in, zodat ik weet wat mijn quilt met kleuren gaat doen. Volgens mij is dit heel herkenbaar voor quilters!

Ja en dan de Mobius, afgelopen winter was de mobius sjaal heel geliefd om te breien, een ronde sjaal met een draai erin. Het patroon staat veelvuldig op het grote www.
Esher had ook een mobius:
Die heb ik natuurlijk ook even op de kiek gezet.

O en weten jullie dat er een optisch bedrog foto van ons is gemaakt? Heel erg grappig. Ik ben de langste van de nichten ( ook de jongste, maar dat maakt niet uit) en onze kleine Sjanie is de kleinste ( ik meen ook op de foto de oudste)
Maar op deze foto ben ik dus de kleinste en noemen we Sjanie de Reus!
Grappig he!
Het was een supergezellige dag in den Haag die we heel snel gaan herhalen, niet in den Haag maar waarschijnlijk in Oostkappel aan zee!

Liefs Marianne.

zaterdag 4 juni 2011

Helemaal VV frivolité kastrandje.

Het kastrandje voor in de nieuwe kast hangt. Hij is helemaal VV (ander woord voor YWYH, Voorraad Verslinden). Het blauwe katoentje vond ik in mijn voorraad, mooi dun, terwijl ik dacht dat ik alleen dik katoen had. Dit katoentje was nog van het doorknopen van onze quilt op bed.
Ik moest alleen een nieuw spoeltje halen gisteren, de oude donker blauwe spoel liep leeg bij gebruik, en dat is toch lastig!
Maar dat mag, dat is basismateriaal he....
Afijn, het frivolité ging best goed, ik moet alleen nog heel druk oefenen om de ringen allemaal even strak aan de trekken, ik denk dat dat een kwestie van veel vaker doen is. (ik doe het natuurlijk nog niet zo lang).
Een foto, die willen jullie vast zien!
Ik heb hem aan de zijkanten vastgeprikt met een punaise en in het midden lekker gelijmd, zodat hij recht hangt. Hij had inderdaad wel wat groter gemogen het randje, maar ja.... ik heb nog genoeg donkerblauw hoor!!!! Voor een nieuwe!
Liefs Marianne.

donderdag 2 juni 2011

Oud wordt als nieuw!

Zoals jullie weten had ik in de keuken een prachtige antieke buffetkast. Helaas kon de ovendeur door de breedte van deze kast niet helemaal open. Nu kon ik hem er 7 van de 10 keer wel zelf uithalen, maar die drie keer dat ik het niet kon en hulp moest vragen baalde ik enorm.
Nu kom ik regelmatig bij de kringloopwinkel hier op het dorp, daar kwam de antieke kast ook vandaan, en ik zag daar een grenen hoek buffetkast staan die ik wel leuk vond. Afijn we gaan ook de slaapkamer opknappen en daarvoor wil ik ipv de commode (van de kids) een meidenkast. Met de eigenaar van de kringloop kon ik een deal maken, hij de antieke buffetkast terug, ik de grenen hoekkast en een meidenkast in ruil daarvoor. De meidenkast heeft hij nog niet, maar de hoekkast kwam hij dus afgelopen woensdag vast brengen. Ik heb hem helemaal schoongemaakt, in de grondverf gezet en gisteren heeft Mink hem wit gelakt. Het was prachtig weer dus hij was gisteravond al zo droog dat ik hem kon in gaan richten.
Dit is het resultaat nu:
Is het geen plaatje?

Uiteraard is het plankje bovenin een beetje kaal achter het ruitje. Het kastrandje van de oude kast past niet echt in deze kast. Dus ik ben gisteren begonnen met een nieuwe uitdaging, een kastrandje van frivolité in donkerblauw. Dit is het eerste patroontje:
Als het klaar is laat ik jullie uiteraard het eindresultaat nog zien!
Liefs,
Marianne.