vrijdag 31 juli 2009

Zo de eerste twee rijen Efteling

Vandaag samen met Mirjam gezellig buiten zitten prikken aan de Efteling.
Dit zijn de eerste twee rijen van de Efteling SAL. Wij vinden het erg leuk worden (gelukkig maar, anders is het niet leuk om te maken;))
Verder vast voor de SAL die 1 september start de kleurtjes op bobbins gewonden, nadat we deze in de hobbywinkel gehaald hadden. Het wordt de Rainforest Afghan, een kleurige leuke gezellige Afghan!
Inmiddels liggen de augustus delen van Nature's Home Afghan, de wilde dieren SAL en natuurlijk deel 15 van de Efteling te wachten om op de stof te worden gezet. Maar morgen ga ik eerst even aan het sleutelen aan het boxkleed. Dit is inmiddels doorgepit, en kan dus afgebiesd worden en omgezoomd. Dan kan het naar de aanstaande ouders in de hoop dat ze het ook leuk vinden!
Prettig weekend allemaal!
Liefs Marianne.

zondag 26 juli 2009

Het is maandagochtend vroeg....

heel vroeg, want we hebben nog vakantie, oh help wat doe ik wakker? Maar goed. Mijn dh is dus weer aan het werk geslagen vandaag en tja, dan wordt je dus toch vroeger wakker dan anders.

Gelukkig maar, ik ga zo met mams naar haar reumatoloog in Spijkenisse. Kan ik voor die tijd nog even wat doen.

Gisteren heb ik deel 4 van Leap Froggie afgemaakt. Kan ik lekker snel weer aan de Efteling aan de slag.
Prettige maandag allemaal!
Liefs Marianne.

zaterdag 25 juli 2009

Niet echt stil gezeten!





Dit kaartje heb ik gisteren gemaakt voor een uitdaging op een club bij hetnet. De uitdaging was papuela. Een "oude" techniek die ook hier al weer even in de kast lag. Gelukkig had dd commentaar, sinds wanneer doe je dit nou weer mam? Nou sinds het weer eens een uitdaging is ergens;)




Afgelopen week ben ik ook begonnen met een boxkleed voor een verzorgster in het verpleeghuis van mijn mams. Zij wordt in september voor de tweede keer oma en de ouders van de baby wilden een apart boxkleed. Ze hebben zelf de stofjes uitgekozen en gekocht en ik mag er een kleed van maken. Heel lang heb ik bedacht welk patroon ik toch zou gebruiken om zoveel mogelijk uit de stofjes te halen. En dit is het patroontje geworden:




Hieronder zie je twee banen aan elkaar, dit is de helft van de top van het kleed, als rand neem ik de effen blauwe stof zodat ik daarmee de gewenste maat kan maken, die komt dus nog om het geheel heen.







Verder heb ik gisteren de laatste hand gelegd aan deel 13 van de Efteling SAL. Deel 14 ligt inmiddels te wachten, maar.... eerst het vierde deel van de Leap Froggie Head maken.




Zoals jullie zien heb ik dus ondertussen niet echt stil gezeten! Volgende week wordt een druk gezellig weekje, maandag even naar het zh in Spijkenisse met mams, dinsdag lunchen met tante, woensdag bij een vriendin op de koffie. Het wordt dus best druk. Maar dat moet ook wel, want dh gaat maandag weer aan de slag. Afkicken dus!


Vanmiddag heb ik ook eerst eens even een foto genomen van de enige rode waterlelie die we in de vijver hebben. Ze zijn zo mooi, maar helaas is deze al bijna weer uitgebloeid en hebben we alleen nog maar witte bloemen.


Liefs Marianne.





donderdag 23 juli 2009

Het raadsel van het verdwenen plaatje.

Gisteren heb ik dit kaartje gemaakt. Het was de bedoeling om een kleinere afbeelding van hetzelfde plaatje te gebruiken voor deze kaart. Op het vel zaten twee dezelfde plaatjes waarvan 1 grote en 1 kleine. Ik dus lekker knippen, daarna aan het kaartje begonnen, best wel een werkje even, en ik wil het plaatje pakken om erop te plakken, is het onderste deel weg.....
Nergens meer te vinden zeg, onbegrijpelijk, ook niet in de vuilnisbak (die ik natuurlijk 3 keer nagekeken heb).

Afijn, uiteindelijk het grote plaatje maar geknipt en deze erop geplakt. Achteraf denk ik dat het wel een betere keuze is, maar ja..... het plaatje is nog steeds zoek. Komt vast wel weer terecht, maar ik weet voorlopig nog niet waarvandaan.

Vandaag nog een kaartje gemaakt:
voor op mijn club bij hetnet, thema is paraplu of parasol deze maand.... in verband met alle regen die valt toch maar voor de paraplu gekozen. Wie weet of het nu dan toch mooi weer gaat worden!
Liefs Marianne.




vrijdag 17 juli 2009

Een dagje in Brabant.

Gisteren was het heerlijk weer en dan is het na een paar dagen flink klussen heerlijk om even een dagje rust in te lassen.

We zijn dus met de kids naar Splesj gereden, vriendinnetje van Annemieke meegenomen en heerlijk de hele dag geluierd!

Ik heb heerlijk op mijn stoeltje als bewaker bij de tassen gezeten met... jawel, mijn borduurwerk.

Dit is het resultaat:
Sal 23 deel 9 is klaar!
Vandaag komt er als het goed is een bestelling van Jacobi binnen zodat ik weer even lekker aan de kaart kan! Ik heb er zo'n zin in. Het weer leent zich er gelukkig ook prima voor om heerlijk aan tafel te knutselen.
Maar tot die tijd moet ik eerst even wat huishoudelijke klussen afwerken!
Fijn weekend allemaal!
liefs Marianne.

zaterdag 11 juli 2009

Keuken gesopt en een kaartje gemaakt.


Hehe, ben ik weer. Het is alweer zaterdag, de tijd gaat echt snel.

Gisteren heb ik eerst de keuken maar eens een grote beurt gegeven, dat was dus echt hard nodig.

Wel heb ik nog een kaartje afgemaakt en het stapeltje van 5 meegenomen naar moeders, die er weer erg blij mee was.

Dit is het kaartje:

Een hele simpele, maar ach dat maakt voor haar niet zoveel uit, ze vind alles leuk tenslotte.
Komende dagen ben ik er niet, we gaan in huis wat klusjes doen en dinsdag komen vrienden een dagje op bezoek, heerlijk. Die dag is volgens mij nu ook al weer tekort als ik bedenk wat we allemaal willen doen!
Fijn weekend!

donderdag 9 juli 2009

SAL nieuws




Vandaag lekker SAL 6 deel 18 afgemaakt. Tussendoor lekker even buiten geweest nog, als het zonnetje scheen.


Verder niet veel gedaan eigenlijk, ja nog een kaartje gemaakt om mee te nemen naar moeders.
En met dd naar de kapper geweest, die is nu ongeveer kaal:D(volgens haar). Er is wel denk ik 5 cm van haar haar af hoor!
Vergat ik vorige week nog te vertellen dat we naar de musical Joseph zijn geweest, wat is dat gaaf zeg, alleen al voor de jas zou ik nog een keer willen:D Helemaal van patchwork, echt supermooi!

Uiteraard is foto's nemen verboden, maar ach.... in de pauze mag het toch wel? Zo mooi de kleuren:D

liefs Marianne.

woensdag 8 juli 2009

Mijn eerste juli kaartje



Gisteren mijn eerste kaartje van deze maand gemaakt! Een oud patroon van Adri van Wilgenburg gebruikt uit een borduurpatronen boek. Maar omdat zij de patronen groot maakte voor een 13x13 vel heb ik het patroon verkleind tot 12.5x12.5 cm zodat ze op een gewoon papiertje van romak passen en het plaatje er beter inpast.
Het kaartje neem ik mee naar moeders, zij verstuurt nogal wat kaartjes en vind het het leukst om zelfgemaakte kaarten te versturen.
We gaan zo even op de koffie, kids gaan mee.
Fijne dag allemaal!

vrijdag 3 juli 2009

Leap Froggie

Ik ben dus aan het borduren, nog steeds. Vandaag heb ik mijn derde deel van Leap Froggie, een HEAD patroon afgekregen. Op naar het volgende deel, ik hoop met wat minder confetti steekjes (dat zijn kruisjes gewoon, maar 1 kruisje met een kleurtje, aan en afhechten kost dan meer tijd dan het borduren).


Het is een heel werk, maar het resultaat is echt geweldig mooi. Het zijn ook zulke leuke kleurtjes.


Deze Leap Froggie maak ik natuurlijk via de SAL club van Jacqueline bij hetnet.


Verder niet zo veel gedaan vandaag, het was zoo warm... ik kan er niet zo goed tegen hoor!


Fijn weekend!

woensdag 1 juli 2009

Yeah!!!!!!!!!

Vakantie!!!!!!!!!
Vandaag hebben mijn kids de laatste toetsen gehad, heerlijk, morgen moet Ger nog even naar school voor een of andere sport activiteit, vrijdag moeten ze even de laatste toetsen in kijken, niet dat ze dat willen maar het schijnt toch verplicht te zijn. Dinsdag boeken inleveren en volgende week vrijdag rapporten halen....
Wat een heerlijkheid zeg!
Geen wekker meer, geen stress meer. Nee dit jaar geen overgangsstress net als vorig jaar. An gaat gewoon naar de zesde en Ger gaat gewoon naar de derde....
Volgend jaar examen stress dat is dan wel minder, maar ja....

Even een fotootje van mijn laatste SAL vorderingen:
Dit is SAL 23 op de club van Jacqueline. Het zijn wilde katten en ik heb het volgende deel al klaar liggen om te maken, maar ik moet eerst even een kaartje maken voor een vriendin die (ohhh hellup) al over 6 dagen jarig is. Het valt niet mee hoor met dit warme weer creatief te denken;)
Groetjes Marianne.